Австрія другий рік поспіль через коронавірус скасовує Віденський бал

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Австрія знову не проводитиме знаменитий Віденський бал через пандемію коронавірусу — другий рік поспіль.

Про це з посиланням на рішення уряду 8 грудня повідомили у Віденській опері, де щороку проводили захід.

«Ми зробили все, що від нас залежить, аби бал в опері відбувся. Але ситуація зараз просто не пропонує необхідних умов», — заявив директор Віденської державної опери Богдан Рошич.

Він пояснив, що проведення балу вимагає декількох місяців підготовки, зокрема з боку всіх партнерів і постачальників, але вони не встигнуть вчасно.

«Додалася і невпевненість, викликана «Омікроном», і невпевненість серед гостей щодня ​​зростала. Тому я дуже радий ухваленому сьогодні чіткому рішенню. Тепер ми сплануємо програму заміни на відповідний тиждень і продовжимо роботу над нашими ідеями для Оперного балу 2023 року разом із нашим комітетом», — додав він.

Зазначимо, раніше державний секретар з питань культури Андреа Маєр у коментарі австрійським ЗМІ заявила, що в нинішній ситуації бал був би «неможливим» і «неправильним сигналом».

Віденський бал мав відбутися 24 лютого 2022 року.

  • У листопаді в Австрії вирішили запровадити повний локдаун для невакцинованих. На роботу чи в будь-які інші громадські місця, зокрема й магазини, вони можуть ходити лише за наявності тесту. Також у деяких регіонах ввели комендантську годину для невакцинованих.
  • З 22 листопада Австрія заборонила вʼїзд туристів у країну.