З 22 листопада Австрія закриває вʼїзд для туристів

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

З понеділка, 22 листопада, Австрія запроваджує жорсткі карантинні обмеження, через що у країну заборонили вʼїзд туристів. До країни можна буде потрапити лише з поважних причин.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в Австрії.

Так, через закриття готелів, хостелів, торгових центрів, кафе та ресторанів туристичні поїздки до Австрії стають неможливими.

Українці зможуть в’їхати в Австрію винятково з поважних причин: відвідування родичів, лікування, сімейні обставини, службові поїздки, весілля, похорон тощо. Вони зможуть потрапити до країни без реєстрації та карантину, необхідні тільки повна вакцинація або документи про одужання за останні 180 днів. При цьому медична довідка про наявність антитіл більше не вважається доказом перенесеної хвороби.

Ці сертифікати приймають в електронному та паперовому варіантах, але просять мати англійську версію документа.

Крім того, вʼїзд до Австрії з поважних причин буде можливий для тих людей, які нададуть негативний результат ПЛР-тесту.

«Підліткам віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом із вакцинованими дорослими, потрібен тест. До неповнолітніх, які подорожують самостійно, застосовуються звичайні правила в’їзду», — додали в посольстві.

  • В Австрії вирішили запровадити повний локдаун для невакцинованих. З 14 листопада для невакцинованих запровадили такі самі обмеження, які вводилися під час попередніх локдаунів. Фактично для невакцинованих ввели сувору ізоляцію. На роботу чи в будь-які інші громадські місця, зокрема й магазини, вони можуть ходити лише за наявності тесту. Також у деяких регіонах ввели комендантську годину для невакцинованих.