Суд дозволив затримати ексміністра Демчишина у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та доставити його до суду. Йому оголосили підозру у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Про це йдеться у рішенні суду від 25 листопада.

«Надати дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — йдеться у рішенні.

Також там йдеться про те, у що разі затримання Демчишина мають доставити до суду протягом 36 годин.

За даними прикордонників, Демчишин перебуває за межами України. ДБР уже чотири рази викликало його на допит, але той не з’являвся.

  • У листопаді Служба безпеки України повідомила про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України, який обіймав цю посаду з 2014 по 2016 рік — Володимиру Демчишину. Слідство встановило, що Демчишин протягом грудня 2014 — лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади на державних підприємствах, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, представників «Л/ДНР». Крім цього, міністр перевищив свої повноваження і змусив керівників державної компанії «Центренерго» укласти кілька угод з представниками «Л/ДНР».
  • Володимиру Демчишину повідомили про підозру за статтею 258-3 Кримінального кодексу України — сприяння терористичній групі чи терористичній організації. У цій справі вже є підозра народному депутату Віктору Медведчуку.