У китайському місті Харбін мешканцям із позитивним COVID-тестом платитимуть $1 570

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада китайського міста Харбін обіцяє виплачувати по 10 тисяч юанів ($1 570) кожному мешканцю з позитивним тестом на коронавірус.

Про це повідомляє Insider.

Таким чином чиновники хочуть стимулювати громадян звертатися до лікарень після появи перших симптомів захворювання. Також це дозволить виявляти хворих, яких не зафіксувала система відстеження контактів. Людям, яких виявила ця система, грошей не даватимуть.

У Харбіні, як і в Китаї загалом, виявляють дуже мало нових випадків інфікування коронавірусом. У середньому щодня здають менше ніж 10 позитивних тестів. У країні захворюваність знизилася до мінімальних показників. Наприклад, сьогодні, 5 грудня, влада Китаю повідомила про 70 нових випадків захворювання.

  • У листопаді американське дослідження назвало першого хворого на коронавірус в Ухані — це не бухгалтер, а продавчиня морепродуктів.
  • Вважається, що коронавірус вперше зʼявився на оптовому ринку у місті Ухань наприкінці 2019 року. Журналісти ще у березні 2020 року назвали першу людину з підтвердженим коронавірусом — жінка, яка продавала креветки на ринку «Хуанань». 23 січня 2020 року Ухань став першим у світі містом, повністю ізольованим через спалах коронавірусу.