Голова МЗС України: 36 країн-учасниць ОБСЄ підтримали моніторинг українсько-російського кордону

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Проєкт України щодо моніторингу українсько-російського кордону силами ОБСЄ підтримали 36 країн-учасниць цієї організації.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на сесії міністерської ради ОБСЄ у Стокгольмі, повідомляє «Європейська правда».

«Я хотів би подякувати 36 країнам-учасницям за приєднання до України в ухваленні проєкту рішення Ради міністрів ОБСЄ щодо спостереження за українсько-російським державним кордоном. Мої слова вдячності також тим державам-учасницям, які висловили свою підтримку Україні», — заявив міністр.

Моніторинг кордону має допомогти у стримуванні російської агресії.

Кулеба зазначив, що РФ продовжує систематично заважати роботі місії ОБСЄ, зокрема, на окупованих територіях Донбасу. Напередодні міністерського засідання ОБСЄ повідомила про блокування своїх патрулів поблизу сіл Золоте та Молодіжне (Луганська область).

  • У вересні у МВС України представили план посилення охорони кордону з РФ, Білоруссю та Молдовою, який мають виконати за три роки. У проєкті встановлення комплексів відеоконтролю та сигналізації, сенсорних систем, а також посилення кордону за рахунок безпілотників та вертольотів.
  • На облаштування кордону потрібно 17 млрд гривень.