Греція запровадить обов’язкову вакцинацію від коронавірусу для тих, хто старше 60 років

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Греції теж запровадять обов’язкову вакцинацію від коронавірусу. Поки що вона стосуватиметься лише громадян віком від 60 років.

Про це повідомив прем’єр країни Кіріакос Мітцотакіс, пише Reuters.

Він зазначив, що до таких дій вдалися, аби розвантажити медичну систему. Обов’язкова вакцинація розпочнеться з 16 січня. Ті, хто відмовлятимуться, щомісяця отримуватимуть штраф у 100 євро.

Греція стане першою країною в ЄС, яка введе обов’язкову вакцинацію для людей, незалежно від їхньої професії, та другою, яка оголосила про це. Австрія ж планує ввести обов’язкову вакцинацію з 1 лютого — але одразу для всіх дорослих.

Прем’єр підкреслив, що не хотів ухвалювати таке рішення, але воно є вимушеним для захисту грецького населення похилого віку.

«Це ціна, яку варто заплатити за охорону здоров’я», — пояснив він.

  • Уряд Греції запровадив нові обмеження для невакцинованих людей. Згідно з цими правилами, лише вакциновані або ті, хто одужав від коронавірусу, зможуть відвідувати кафе, бари, ресторани та інші розважальні заклади у приміщенні. Водночас, із негативним тестом на коронавірус можна буде потрапити до кінотеатрів, театрів, музеїв і тренажерних залів.