У Греції невакцинованим заборонять відвідувати кафе, ресторани та розважальні заклади

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Греції невакцинованим заборонять відвідувати кафе, ресторани та розважальні заклади

Matt Artz / Unsplash

Уряд Греції запроваджує нові обмеження для невакцинованих людей. Вони запрацюють з 13 вересня і діятимуть до 31 березня.

Про це пише Ekathimerini.

Згідно з цими правилами, лише вакциновані або ті, хто одужав від коронавірусу, зможуть відвідувати кафе, бари, ресторани та інші розважальні заклади у приміщенні. Водночас із негативним тестом на коронавірус можна буде потрапити до кінотеатрів, театрів, музеїв і тренажерних залів.

Усі невакциновані працівники державного та приватного секторів повинні будуть щотижня робити експрес-тест на коронавірус. Ті, хто працюють у сфері послуг і розваг, у туризмі, а також школярі та студенти — двічі на тиждень. Лише школярі матимуть право робити ці тести безкоштовно.

Також діятиме і масковий режим — маски будуть обов’язковими в усіх громадських місцях, у приміщеннях, а також на відкритому повітрі в разі скупчення людей.

  • У Греції викладачі, які відмовляться пройти вакцинацію або регулярне тестування на COVID-19 перед поверненням до роботи, отримуватимуть меншу зарплату та зазнають інших дисциплінарних «покарань».