Нардеп Роман Соха оголосив про вихід із фракції «Слуга народу». Йому «соромно» за призначення Ростислава Шурми до ОП

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат Роман Соха заявив, що виходить зі складу фракції «Слуга народу», адже йому «соромно» за призначення Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента.

Про це Соха заявив з трибуни Верховної Ради 30 листопада.

«Ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя. Люди, які не були в політиці, не були дотичні до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників. Сьогодні я бачу призначення Ростислава Шурми заступником глави Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку», він намагався зірвати вибори в Україні. Шурма — представник старої корупційної системи, і бився за її збереження. У нас війна, а куратором економіки в ОП ставлять людину, яка має такий бекграунд і репутацію. [...] Це не те, що ми обіцяли людям. Для мене Шурма — це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Януковича Олега Татарова, лобіста «Харківських угод» Руслана Демченка. Цих людей не має бути на держаних посадах», — пояснив своє рішення Роман Соха.

Ростислав Шурма, про якого говорив Соха, — колишній очільник Запорізької обласної організації партії «Опозиційний блок». Також він працював гендиректором заводу «Запоріжсталь», фінансовим директором Макіївського металургійного заводу і заступником директора металургійного дивізіону холдингу «Метінвест» Ріната Ахметова. У травні 2021 року його призначили членом наглядової ради «Укроборонпрому», а 23 листопада 2021 — новим заступником глави Офісу Зеленського, він відповідатиме за економічний блок.

  • Роман Соха — мажоритарник, який пройшов до парламенту у 75-му окрузі Запоріжжя, є членом комітету Ради з питань цифрової трансформації та керівником «Зе!офісу» в Запоріжжі. До депутатства Соха працював на керівних посадах у фінансових установах: обіймав посаду директора регіонального роздрібного центру Сведбанку, був директором Запорізької філії Укрінбанку і директором рекламного агентства «Еверест».