Ахметов звинуватив президента Зеленського у «поширенні брехні» щодо держперевороту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Олігарх Рінат Ахметов назвав «суцільною брехнею» інформацію про те, що його нібито втягують у підготовку державного перевороту в Україні.

Про це він заявив, коментуючи слова президента Володимира Зеленського під час пресконференції 26 листопада, цитує його прессекретарка олігарха Ганна Терехова на своїй сторінці у Facebook.

«Мене обурює поширення цієї брехні, незалежно від того, якими мотивами керується президент. Моя позиція була і буде однозначною — незалежна демократична та цілісна Україна з Кримом та моїм рідним Донбасом. Мої дії це підтверджують», — сказав він.

Також Ахметов запевнив, що захищатиме «вільну Україну, вільну економіку, демократію і свободу слова».

«І зроблю все від себе залежне, щоб авторитаризму та цензури в Україні не було», — додав він.

  • Раніше фракція «Слуга народу» спільно вирішила ігнорувати телеканали олігарха Ріната Ахметова «Україна 24» та «Україна», оскільки вони «перетворилися на відверто пропагандистські «ДТЕК 24» і «Олігарх».
  • 19 листопада на програму «Свобода слова Савіка Шустера», яка виходить на телеканалах «Україна» та «Україна 24», запросили президента України Володимира Зеленського і главу Офісу президента Андрія Єрмака, але вони відмовились. Одна з тем, які планувалось обговорити під час програми, — підготовка та зрив операції українських спецслужб із затримання «вагнерівців».
  • В Офісі президента пояснили, що відмовили телеканалу, оскільки він «маніпулятивно та провокативно подає інформацію, граючи за правилами олігархів».
  • 26 листопада під час своєї пресконференції, яка тривала понад 5 годин, президент Зеленський заявив, що «близьке оточення» Ахметова нібито втягує його у «війну проти України та її президента».