«Слуга народу» ігноруватиме телеканали олігарха Ахметова «Україна» та «Україна 24»

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Фракція «Слуга народу» спільно вирішила ігнорувати телеканали олігарха Ріната Ахметова «Україна 24» та «Україна», оскільки вони «перетворилися на відверто пропагандистські «ДТЕК 24» і «Олігарх».

Про це повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

«Ми вирішили ігнорувати медіа, які власник навмисно перетворює на свій корпоративний гучномовець для шантажу держави та суспільства. Якщо власник вважає вигідним для себе таке спотворення журналістики, щоб на його каналах відбувались тільки проплачені або зманіпульовані в корпоративних інтересах ДТЕК дискусії, то збалансована участь будь-яких незалежних від олігарха політиків там просто неможлива», — йдеться в заяві.

Речниця додала, що коли олігарх дозволить редакціям і журналістам повернутися до роботи за загальноприйнятими стандартами журналістики, то вони переглянуть своє рішення.

«У той же час ми залишаємося абсолютно відкритими для будь-яких ЗМІ, які працюють незалежно, збалансовано та заради обʼєктивного інформування суспільства», — резюмувала Палійчук.

Загалом фракція наголосила, що причиною такого рішення стало «системне та навмисне розповсюдження фейків на вказаних телеканалах, публічні безпідставні образи тих, хто заважає олігарху, відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь і яскраві прояви тієї олігархічної системи, з якою бореться команда президента».

  • 19 листопада на програму «Свобода слова Савіка Шустера», яка виходить на телеканалах «Україна» та «Україна 24», запросили президента України Володимира Зеленського і главу Офісу президента Андрія Єрмака, але вони відмовились. Одна з тем, які планувалось обговорити під час програми, — підготовка та зрив операції українських спецслужб із затримання «вагнерівців».
  • В Офісі президента пояснили, що відмовили телеканалу, оскільки він «маніпулятивно та провокативно подає інформацію, граючи за правилами олігархів».