Офіс президента відреагував на розслідування про ювілей Андрія Єрмака: Святкував у Києві вдома з батьками

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Офіс президента заперечив розслідування журналіста Михайла Ткача для «Української правди» про те, що глава ОП Андрій Єрмак 21 листопада святкував своє 50-річчя у державній резиденції у селищі Гута в Карпатах.

Про це йдеться у заяві ОП, яку опублікували після матеріалу увечері 24 листопада.

«Андрій Єрмак відзначив день народження у понеділок [наступного дня після Дня народження, 22 листопада] в Києві — з батьками, у вівторок його привітали колеги в Офісі президента», — заявили в ОП.

Щодо самого президента, то його Офіс наголосив, що той 19 листопада працював у Києві — на Банковій, увечері того дня відбув до резиденції в Гуті. У неділю, 21 листопада, був у Києві на заходах, які присвячені Революції Гідності. У понеділок, 22 листопада, Зеленський також перебував на робочому місці. Що стосується державної резиденції у Гуті, то в ОП пояснили: користування нею один-два дні (як і гвинтокрилами, якими пересувався президент) відбувалося згідно з протоколом про переміщення президента та його співробітників. Заїжджав до резиденції лише міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, «який перебував у ті дні в Рівному та пересувався автівкою».

У розслідуванні йшлося про те, що 14 гостей на святкування доставили гвинтокрил Державної служби із надзвичайних ситуацій та гелікоптер МІ-8, який належить ЗСУ або Нацгвардії. В ОП наголосили, що гвинтокрили сторонніх людей не перевозили — «ба більше — із розважальною метою». Крім цього, Ткач повідомляв, що у пʼятницю, 19 листопада, до Івано-Франківська прилетів чартер, який має стосунок до групи «Приват» Ігоря Коломойського — в ОП відповіли, що не користувались літаками, які повʼязані з бізнесменами.

Що стосується запиту про коментар, то Офіс президента заявив, що отримав його 24 листопада, тобто вже в день виходу репортажу й «лише за декілька годин до оприлюднення матеріалу».

  • 24 листопада журналіст Михайло Ткач опублікував розслідування для «Української правди» про ювілей глави ОП Андрія Єрмака. За його даними, Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову ще до закінчення робочого дня і полетіли в Карпати до державної резиденції «Синьогора». Там у неділю, 21 листопада, Андрій Єрмак і святкував ювілей — 50 років. У розслідуванні йдеться, що серед гостей на святі були заступник керівника Офісу Андрій Татаров та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, а також близький товариш олігарха Ігоря Коломойського бізнесмен Тимур Міндіч.