Помічниця режисера фільму «Іржа» подала до суду на Алека Болдвіна

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Помічниця режисера щодо сценарію фільму Мемі Мітчелл, яка викликала поліцію після стрілянини на знімальному майданчику фільму «Іржа», подала позов проти Алека Болдвіна, продюсера фільму та техніка зі зброї.

Про це повідомляє ВВС.

За словами Мітчелл, того дня було заплановано зняти три кадри — обстановка «поглядом» Болдвіна, пляма крові на його плечі та частина його тулуба, «коли він простяг руку до кобури й дістав пістолет».

«У сценарії нічого не було про те, що підзахисний Болдвін або будь-хто інший повинен був вистрілити зі зброї», — стверджує вона.

Згідно з позовом, Мітчелл стояла на відстані менш як 1,2 м від Болдвіна, коли пролунав постріл.

У її позові йдеться про напад, навмисне заподіяння емоційного стресу та навмисне заподіяння шкоди, а також про відшкодування збитків, які не вказано.

«Я знову і знову переживаю стрілянину та звук пострілу з пістолета», — сказала вона журналістам.

За словами адвокатки помічниці режисера Глорії Оллред, Болдвін «вважав за краще зіграти в російську рулетку, коли він вистрілив з пістолета, не перевіривши його і не попросивши зброяра зробити це в його присутності».

Обвинувачені поки що нічого не прокоментували.

  • 22 жовтня американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив з пістолета операторку і поранив режисера. Інцидент стався на ранчо Бонанза-Крік під час зйомок вестерна «Іржа». Болдвін вистрілив із реквізитного пістолета, але в ньому замість холостих патронів виявилися бойові.
  • Від поранень на місці померла операторка українка Галина Гатчинс. Поліція підозрює двох людей — асистента режисера Дейва Голлса, який передав Болдвіну зброю, і експертку зі зброї Анну Ґутьєррес-Рід.
  • Раніше також позов до суду Лос-Анджелесу подав Серж Свєтной, який очолював команду освітлювачів на зйомках фільму «Іржа». Він звинувачує актора Алека Болдвіна, продюсера фільму і ще 20 колег у тому, що вони винні в загибелі операторки Галини Гатчинс або причетні до цього.