Під час нічного обстрілу окупанти зруйнували житлові будинки на Донеччині. Двоє пенсіонерів опинилися під завалами

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Унаслідок нічного мінометного обстрілу з боку російських найманців на Донбасі постраждали чотири приватні будинки в селищі Невельському Покровського району. З-під завалів рятувальники дістали двох осіб, повідомив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Щонайменше чотири приватні будинки постраждали в результаті обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями селища Невельське Покровського району. Два з них — знищені повністю. Усі пошкоджені будинки, про які відомо зараз, розташовані на вулиці Молодіжній», — написав він.

Під час обстрілу в одному зі зруйнованих будинків під завалами опинилися люди — 65-річний чоловік і 63-річна жінка. Вибратися з-під уламків їм допомагали рятувальники ДСНС. Ніхто з цивільних не постраждав.

Кириленко додав, що протягом дня правоохоронці та місцева влада обстежать селище й уточнять інформацію про пошкодження.

Поліція Донецької області відкрила кримінальне провадження через обстріл селища Невельське та уточнила, що пошкоджено дев’ять будинків, три з яких повністю зруйновані.

Кримінальне провадження відкрили за статтею «порушення законів та звичаїв війни». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

  • За минулу добу на Донбасі внаслідок обстрілів з боку російських найманців двоє військовослужбовців Обʼєднаних сил отримали поранення. Окупанти сім разів порушували «тишу», використовуючи зброю, заборонену Мінськими домовленостями.