На Донбасі окупанти сім разів порушили «тишу» і поранили двох бійців ЗСУ

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На Донбасі внаслідок обстрілів з боку російських найманців двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Окупанти сім разів порушували «тишу», використовуючи зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

У напрямку Троїцького ворог здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. У районі населеного пункту Чермалик противник використав безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17, а біля населеного пункту Гнутове російські найманці обстріляли наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів.

Неспокійно було й біля Катеринівки, що в Луганській області. Там окупанти двічі вели вогонь, застосовуючи міномети калібру 120 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

У бік Золотого-4 ворожі війська здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм, а поблизу Старогнатівки — з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, він перебуває у лікарні.

Станом на 07:00 14 листопада з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.

У напрямку Невельського окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Унаслідок обстрілу водій-санітар дістав поранення. Пошкоджено два санітарні автомобілі. Воїну надали домедичну допомогу й евакуювали до лікарні, чоловік перебуває у важкому стані.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити вогневу активність.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.