Байден підписав закон про обмеження роботи Huawei та ZTE у США

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент США Джо Байден підписав закон, який обмежує використання в країні обладнання китайських компаній Huawei Technologies Co та ZTE Corp.

Про це повідомили у пресслужбі Білого дому.

Згідно з новим законом, Федеральна комісія звʼязку (FCC) більше не розглядатиме та не затверджуватиме будь-яких заявок на дозвіл для обладнання, яке становить «неприйнятний ризик для національної безпеки».

Комісар FCC Брендан Карр сказав, що з 2018 року комісія схвалила понад 3 тисячі заявок від Huawei. Закон «допоможе гарантувати, що небезпечне обладнання таких компаній, як Huawei та ZTE, більше не може бути підключене до американських комунікаційних мереж», цитує Reuters.

Зауважимо, Байден підписав закон за кілька днів до віртуального саміту із лідером Китаю Сі Цзіньпіном, на якому заплановане обговорення складнощів у відносинах між країнами, зокрема, в економіці.

  • У червні президент США Джо Байден підписав указ про введення санкцій проти 59 компаній Китаю, серед яких опинилася Huawei.
  • Сенат США одноголосно схвалив закон про безпечне обладнання 28 жовтня. Перед цим таке ж рішення ухвалила Палата представників США.