«Власник позбувається незручних журналістів». Колектив видання Kyiv Post оприлюднив позицію щодо закриття ЗМІ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Журналісти видання Kyiv Post оприлюднили власну позицію через закриття ЗМІ. Вони зазначили, що таким чином власник намагається позбутися незручних журналістів.

Відповідну заяву у Facebook опублікували журналістки Kyiv Post Ганна Миронюк та Олена Гончарова.

Журналісти розповіли, що ще три тижні тому власник видання, одеський забудовник Аднан Ківан заявляв, що планує розширити видання та запустити україномовне медіа.

«Тоді ця новина, а також призначення на керівну посаду людини, пов’язаної з власником, стали несподіванкою для редакції. Ми вбачали ризики в обраному Аднаном Ківаном форматі розширення видання та розцінювали це, як втручання в редакційну політику. Спроба колективу зберегти незалежність Kyiv Post викликала супротив власника», — підкреслила Миронюк.

На думку журналістів, закриттям видання власник вирішив помститися редакції. Вони вважають, що таким чином він хоче позбутися «незручних, чесних та принципових журналістів».

Також колектив видання запропонував власнику продати їм видання або передати торговельну марку Kyiv Post, на що той відповів відмовою.

  • 8 листопада видання Kyiv Post оголосило про «тимчасове закриття». «Одного разу ми сподіваємося знову відкрити газету — вже більшу та кращу», — заявив видавець газети Аднан Ківан. Головний редактор видання Браян Боннер заявив, що після завершення всіх процедур, повʼязаних із закриттям видання, він подасть у відставку.
  • Kyiv Post — найстаріша англомовна щотижнева газета в Україні. Її у жовтні 1995 року заснував медіамагнат Джед Санден. Щотижневий тираж видання складав близько 7 тисяч примірників.