МВС Білорусі визнало ресурси телеканалу «Белсат» екстремістським формуванням

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство внутрішніх справ Білорусі визнало екстремістським формуванням інтернет-ресурси телеканалу «Белсат», який веде мовлення з Польщі.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Рішенням Міністерства внутрішніх справ визнано екстремістським формуванням та заборонено діяльність на території Республіки Білорусь групи громадян, обʼєднаних за допомогою інтернет-ресурсів «Белсат», — сказано у повідомленні.

Діяльність «Белсату» на території країни заборонена. За недавнім законом творців контенту телеканалу, журналістів та підписників інтернет-ресурсів телеканалу можуть судити за кримінальною статтею, яка передбачає до 7 років увʼязнення.

  • «Белсат» — це супутниковий телеканал, який веде мовлення білоруською мовою. Він активно висвітлював протести проти режиму Олександра Лукашенка, а його журналісти нерідко страждали від переслідувань. У червні 2021 року інформаційні ресурси телеканалу, його сайт та сторінки у соцмережах, визнали «екстремістськими».
  • Журналістки телеканалу Катерина Андрєєва та Дарʼя Чульцова у лютому 2021 року були засуджені на 2 роки позбавлення волі.
  • Екстремістськими в Білорусі визнано понад 100 Telegram-каналів, порталів новин та ЗМІ.