У Закарпатській області у школярки діагностували поліомієліт. У неї паралізувало ногу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Закарпатській області у 12-річної школярки діагностували поліомієліт. У неї паралізована нога, зараз дитина перебуває у лікарні.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

За даними медиків, дитина не була вакцинована, як ще двоє дітей з цієї родини.

«Почалося все з кишкових розладів, при чому кишкові розлади були в усіх дітей у сім’ї. Пізніше у дитини розвинулися параліч, загальна слабкість, діагностовано гострий в’ялий параліч. Було взято проби, через три тижні ми отримали позитивний результат на поліовірус у двох пробах. Попередньо маємо результат, що це поліовірус із вакцинних штамів», — розповіла завідувачка інфекційного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні Віра Соловйова.

Головна епідеміолог Закарпаття Вікторія Тимчик підтвердила інформацію про поліомієліт у дитини, але зазначила, що цей інцидент не повʼязаний із нещодавно виявленими чотирьма випадками поліовірусу під час епідрозслідування на Закарпатті.

Медики заради безпеки не розголошують район, де проводили дослідження, а також дані про сімʼї хворих дітей.

У пресслужбі Закарпатської ОДА виданню уточнили, що в області від поліомієліту щеплено лише 49,7% дітей — це один із найгірших показників в Україні.

  • На початку жовтня в Україні вперше за шість років зафіксували випадок паралічу, спричиненого поліомієлітом. Заразилася дитина з багатодітної родини на Рівненщині, потім лікарі діагностували ту ж хворобу в шести братів і сестер малюка. Батьки відмовилися вакцинувати дитину з релігійних міркувань.
  • 9 жовтня в області оголосили про початок кампанії з вакцинації дітей.
  • У регіон направили команду епідеміологів і вірусологів, щоб розслідувати випадок зараження. У Закарпатській області теж розпочали перевірку — діти з Рівненської області, які мали хворобу, до цього перебували на Закарпатті.
  • Поліомієліт — хвороба, ліків проти якої не існує. У ХХ столітті на поліомієліт перехворіли сотні тисяч людей в усьому світі. Зрештою недугу майже перемогли за допомогою вакцинації, проте в окремих країнах, наприклад в Афганістані та Пакистані, досі бувають спалахи.