В Україні зафіксували найбільшу кількість заражених коронавірусом за весь час пандемії — 26 тисяч людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Україні за минулу добу 27 жовтня зафіксували найбільшу кількість нових випадків зараження коронавірусом — понад 26 тисяч людей. Серед них 477 медиків та 1 830 дітей.

Про це пише МОЗ у своєму Facebook.

До лікарень через хворобу госпіталізували 5 366 людей, а 576 хворих померли від ускладнень. Водночас одужали понад 10 тисяч людей.

Найбільше нових випадків зафіксували в Одеській (2 296) та Дніпропетровській (2 113) областях.

Також в Україні встановили і новий рекорд з вакцинації від коронавірусу. За добу вакцинувалися майже 292 тисячі людей. Першу дозу отримали 212 тисяч людей, а другу дозу — 79 тисяч.

  • Міністерство охорони здоровʼя наказом від 13 жовтня дозволило вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 років. У Національній технічній групі експертів з імунізації (НТГЕІ), чию рекомендацію затвердив МОЗ, сьогодні, 27 жовтня, дали розʼяснення щодо цього наказу. Рекомендовано вакцинувати всіх дітей віком від 12 років препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від приналежності до групи ризику. Діти, яким не загрожує за станом здоровʼя важка форма коронавірусу, можуть отримати щеплення тільки за умови наявності вакцини.