Міноборони спростувало інформацію про скорочення чисельності ЗСУ

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністерство оборони заперечує плани щодо скорочення штатів у ЗСУ, а заборону приймати на службу офіцерів запасу пояснюють запланованим переміщенням між частинами наявних офіцерів.

Про це йдеться на сайті відомства.

Річ у тім, що після публікації цього розпорядження у ЗМІ зʼявилась інформація, що такі плани повʼязані зі скороченням низки офіцерських посад та переведенням їх на інші вакантні посади. Однак міністерство заперечує це.

«До нового навчального року протягом жовтня-листопада у Збройних силах України здійснюється реалізація плану переміщення на посади і резерву для просування по службі, а також призначення і переміщення військовослужбовців в умовах особливого періоду», — ідеться у повідомленні.

Це рішення має на меті упорядкувати роботу з комплектування бойових військових частин і підрозділів молодшими офіцерами та надати перевагу людям цієї категорії на проходження військової служби.

Прийняття людей офіцерського складу на військову службу за контрактом відновлять після виконання згаданого розпорядження.

  • 1 вересня в Білому домі відбулася зустріч Зеленського і Байдена. Вона тривала понад дві години. За результатами зустрічі пресконференції не було, але обидві сторони опублікували спільну заяву, яка стосується реформ, оборонної допомоги, поглиблення співпраці у військовій і економічній сферах.
  • 22 вересня комітет з правил Палати представників США схвалив поправки до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік, зокрема й збільшення безпекової допомоги Україні на $50 мільйонів. Якщо в грудні законопроєкт ухвалять, Україна загалом отримає $300 мільйонів допомоги.