«Орбітальний риф». Blue Origin до 2030 року збудує свою космічну станцію, показано проєкт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Blue Origin Джеффа Безоса спільно з партнерами розробляє комерційну космічну станцію Orbital Reef («Орбітальний риф»), яка має бути закінчена до 2030 року.

Про це повідомляє сайт Blue Origin.

Станцію виведуть на низьку навколоземну орбіту. Вона працюватиме як «бізнес-парк» для промислових дослідників, космічних туристів, бізнесменів та клієнтів компанії. Станція буде обладнана лабораторіями, науковими та житловими модулями (загалом зможуть жити до 10 осіб).

Orbital Reef

Blue Origin

Основними партнерами Blue Origin під час розробки станції стали Boeing, Sierra Space, Redwire Space та Genesis Engineering.

Sierra Space побудує для Orbital Reef житлові приміщення, якими виступлять надувні модулі LIFE, а також надасть космічний корабель Dream Chaser для перевезення екіпажів та вантажів. Boeing створить науковий модуль та дасть доступ до можливостей корабля CST-100 Starliner. Redwire Space відповідатиме за конструкцію станції, Genesis Engineering надасть одномісний пілотований космічний апарат, а Університет штату Аризона допоможе у дослідженнях.

  • Проєкт Orbital Reef бере участь у програмі NASA Commercial LEO Destinations, в рамках якої агенція планує підтримати створення приватних космічних станцій. Вони прийдуть на заміну застарілій МКС – наприкінці цього десятиліття її виведуть із орбіти.
  • Раніше компанії Nanoracks, Voyager Space та Lockheed Martin повідомили, що збудують першу приватну космічну станцію до 2027 року. Вона отримає назву Starlab.
  • Китай також будує свій аналог Міжнародної космічної станції, який планує розгорнути до 2022 року. 29 квітня на орбіту вивели основний модуль Tianhe майбутньої станції, а в червні на орбітальну станцію прибув перший екіпаж.