Бойовики на Донбасі поранили двох українських військових

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На Донбасі внаслідок обстрілів з боку російських найманців двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали осколкові поранення.

Про це повідомила пресслужба оперативно-тактичного угруповання «Схід» та пресцентр штабу ООС.

Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікарні, стан здоров’я військовослужбовців задовільний.

Загалом окупанти тричі порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Неподалік Новозванівки ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм. Також у напрямку Новогригорівки найманці двічі здійснили обстріли, застосовуючи протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.