Перший заступник КМДА: Школи Києва з суботи йдуть на канікули, вони триватимуть щонайменше тиждень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Осінні канікули в школах Києва почнуться із суботи, 23 жовтня, через погіршення ситуації з коронавірусом і триватимуть щонайменше тиждень.

Про це заступник голови київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив в етері телеканалу «Україна 24» 22 жовтня.

«Від завтрашнього дня ми відправляємо школи на канікули. Я підкреслюю: не з понеділка, а від завтрашнього дня. Вони точно будуть на канікулах перший тиждень. Щодо другого визначимось наступного тижня: чи це буде продовження канікул, чи це буде дистанційне навчання. Але школи точно будуть закриті два тижні, включаючи 1—4 класи», — зазначив Поворозник.

Поворозник нагадав, що за добу 21 жовтня у Києві від коронавірусу померли 44 людини і понад 60% ліжок із киснем зайняті.

«Однак достатньо [кисневого] концентрату, є невеликі перебої з рідким киснем через плановий ремонт заводів, але критичної ситуації немає: сьогодні приїжджає 20 тонн, завтра приїжджає 20 тонн», — запевнив Поворозник.

21 жовтня мер Києва Віталій Кличко заявив, що днями Київ потрапить до «червоної» зони карантину. Мер столиці нагадав, що 98% шпиталізованих – не щеплені. І 99% летальних випадків — це також не вакциновані пацієнти. Поворозник уточнив, як працюватиме транспорт у «червоній» зоні: у звичайному режимі, але користуватись ним зможуть люди з вакциною, свіжим ПЛР або експрес-тестом. Перевіряти будуть це при вході у транспорт.

  • В Україні за добу 21 жовтня встановили три рекорди: виявили найбільшу з початку пандемії кількість хворих на коронавірус (23 785), померлих від нього (614) та вакцинованих (269 666).
  • Наразі у «червоній» зоні перебувають Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області. З 23 жовтня у цій зоні буде і Сумська область.