В австралійському Мельбурні скасують локдаун, який триває понад 260 днів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Друге за чисельністю населення місто Австралії, Мельбурн із наступного тижня послабить затяжний локдаун, який триває понад 260 днів.

Про це повідомляють Reuters і The Guardian.

Премʼєр штату Вікторія оголосив, що посилені обмеження знімуть у пʼятницю, 22 жовтня. Це станеться на тлі вакцинації 70% населення штату старше 16 років. У Мельбурні скасують комендантську годину, обмеження на вихід із дому, дозволять вакцинованим людям збиратися обмеженими групами в закладах, дозволять відвідувати родичів, а школярі повернуться до навчання.

Жителі Мельбурну, попри послаблення заходів, як і раніше, не зможуть виїжджати зі своєї агломерації в інші райони. Залишаться чинними й низка інших обмежень.

Влада планує чергове помʼякшення після вакцинації 80% населення штату.

  • Локдауни в Мельбурні вводили з березня 2020 року. Загалом люди пережили шість локдаунів, а Мельбурн побив рекорд з найтривалішого у світі збереження обмежень на вихід жителів із дому. Австралійські ЗМІ називали загальний локдаун «найдовшим у світі».
  • У середині жовтня завершився локдаун у Сіднеї, який тривав 107 днів. Більшість обмежень скасували для вакцинованих.
  • Уряд Австралії вирішив відкрити в листопаді державний кордон — з березня 2020 року через пандемію коронавірусу у країні діють одні з найсуворіших у світі прикордонних правил. Вони настільки суворі, що громадянам було заборонено залишати країну.