У Британії лабораторія помилково видала 43 тисячі негативних результатів ПЛР-тесту на COVID

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У британському місті Вулвергемптон приватна лабораторія Immensa Health Clinic тимчасово припинила роботу, оскільки там помилково видали 43 тисячі негативних результатів ПЛР-тесту на COVID-19.

Про це повідомляє Агентство охорони здоровʼя Великої Британії.

Люди, які здавали тест у цій лаболаторії, почали скаржитись, що експрес-тест показав їм позитивний результат, а ПЛР — негативний.

Загалом лабораторія клініки перевірила 400 тисяч тестів, більшість з яких були негативними. Утім Агентство припускає, що приблизно 43 тисячі людей з 8 вересня до 12 жовтня могли отримати хибно негативні результати.

Фахівці заявили, що не виявили проблем з наборами для тестування, отже хтось міг допустити помилку саме у лабораторії. Поки слідство шукатиме причину помилки, лабораторія не працюватиме.

  • У Великій Британії за весь час пандемії виявили 8,3 мільйона випадків коронавірусу, з них 138 тисяч людей померли від ускладнень захворювання. Наразі в Британії повністю вакцинувалися 67% населення.
  • Рік тому у Великій Британії через збій в таблиці Microsoft Excel не врахували 15 841 новий випадок захворювання на коронавірус. Ця помилка викликала затримку у відстеженні контактів хворих людей, і заразитися могли також інші британці, оскільки приблизно 50 тисяч контактних осіб не отримали повідомлення про самоізоляцію.