У Великій Британії через збій в Excel не врахували майже 16 тисяч хворих на коронавірус. У таблиці закінчилося місце

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Великій Британії через збій в таблиці Microsoft Excel не врахували 15 841 новий випадок захворювання на коронавірус. Ця помилка викликала затримку у відстеженні контактів хворих людей, і заразитися могли також інші британці, оскільки приблизно 50 тисяч контактних осіб не отримали повідомлення про самоізоляцію.

Про це повідомляють Yahoo News UK і Daily Mail.

Таблиця Excel, в якій вели список, досягла свого максимального розміру — таблиця розрахована на 16 тисяч стовпців і 1 048 576 рядків. У ній просто закінчилося місце. Через це нові хворі, яких зареєстрували з 25 вересня до 2 жовтня, не увійшли до загального списку.

Збій виявили в ніч проти 2 жовтня під час завантаження даних. Помилку вже усунули, а незареєстровану кількість включили у звіти за 3 і 4 жовтня.

Відповідаючи на запитання журналістів, премʼєр-міністр Борис Джонсон не зміг сказати, зі скількома контактними людьми звʼязалися після виявлення збою. За його словами, уряд вживає заходів навіть в умовах відсутності точної інформації.

  • У Великій Британії з початку пандемії виявили 502 978 випадків захворювання на коронавірус. 42 350 тисяч людей померли.