ВООЗ: Смертність від коронавірусу у світі — найнижча за рік

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Всесвітній організації з охорони здоров’я повідомили, що наразі смертність від коронавірусу у світі досягла найнижчих показників за весь рік.

Про це заявив очільник ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

«Кількість щотижневих зареєстрованих смертей від COVID-19 продовжує знижуватися і зараз перебуває на найнижчому рівні майже за рік. Але це все ще неприйнятно високий рівень — майже 50 тисяч смертей на тиждень, а реальна кількість, безумовно, вища», — зазначив він.

Гебреєсус повідомив, що смертність знижується у всіх регіонах, крім Європи, де в деяких країнах лише починається нова хвиля коронавірусу.

Також він наголосив, що високою є смертність в тих країнах, які мають найменший доступ до вакцин. За даними ВООЗ, 56 країн досі не досягли показника навіть у 10% вакцинованого населення, і переважна більшість цих держав — в Африці.

Ще три країни навіть не почали вакцинацію населення — це КНДР, Еритрея та Бурунді.

  • Раніше у Всесвітній організації охорони здоровʼя (ВООЗ) поскаржилися на брак вакцин, через що зривається постачання препаратів до бідних країн.
  • Перед цим глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що найближчими місяцями світ може взяти глобальну пандемію коронавірусу під контроль, якщо справедливо розподілить необхідні ресурси.