Суд переніс розгляд касаційних скарг у справі про держзраду Януковича

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Верховний суд відклав на 8 листопада розгляд касаційних скарг на рішення судів двох інстанцій у справі про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича .

Про це оголосив головуючий суддя Андрій Чистик, пише «Укрінформ».

«Суд постановив: розгляд даного кримінального провадження відкласти на іншу дату — 8 листопада 2021 року», — зазначив Чистик.

Під час цього засідання суд розглянув кілька клопотань захисту Януковича. Серед них була заява від адвоката Андріани Фозекош щодо роз’яснення рішення ВС від 12 квітня у цій справі. Йдеться про відмову суду визнати обов’язковою участь експрезидента Віктора Януковича у судовому засіданні під час касаційного розгляду його справи.

Тоді ж 12 квітня Верховний суд відмовив Януковичу у проханні забезпечити його онлайн-участь у розгляді справи. Водночас Верховний суд тоді запропонував стороні захисту забезпечити участь Януковича під час касаційного розгляду цього кримінального провадження із використанням власних технічних засобів і програмного забезпечення «TrueConf».

Адвокати, серед іншого, хотіли, щоб Верховний суд пояснив, під юрисдикцією якого суду на території РФ буде перебувати приміщення, з якого має здійснюватися трансляція.