Янукович хоче свідчити у справі про «Харківські угоди», кличе Офіс генпрокурора і ДБР до Ростова

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Янукович хоче свідчити у справі про «Харківські угоди», кличе Офіс генпрокурора і ДБР до Ростова

Мусієнко Владислав\УНІАН

Позбавлений звання президента України Віктор Янукович заявив, що готовий свідчити у справах, порушених проти нього. Однак для цього прокурори Офісу генерального прокурора і Державного бюро розслідувань повинні приїхати до Ростова-на-Дону, де він тимчасово перебуває через «загрозу його життю і здоров’ю».

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook його адвокат Віталій Сердюк.

«Після поширення минулого тижня ДБР у ЗМІ нової «порції» неправдивої інформації про нібито вручення Віктору Януковичу нової підозри в державній зраді він звернувся до Офісу генпрокурора з проханням приїхати до нього в Російську Федерацію, де він раніше отримав тимчасовий притулок», — написав він.

За словами адвоката Януковича, місце його перебування давно відоме правоохоронним органам.

Зазначимо, згідно зі Свідоцтвом про надання тимчасового притулку, Янукович зареєстрований у Ростові-на-Дону на вулиці Єременка, 81-В.

«Прокуратура вже протягом 7 років від моменту трагічних подій на Майдані не тільки ігнорує запрошення Віктора Януковича, але й загалом не займається належним чином розслідуванням злочинів того періоду. Увесь цей час ми спостерігаємо тільки дублювання раз на декілька років одних і тих самих клопотань, переписування одних і тих же паперів і покривання справді винних у трагедії, приховування з цією метою численних доказів їхньої провини», — додав Сердюк.

Він також заявив, що ДБР не має жодних підстав для того, щоб виносити будь-які підозри у справі про «Харківські угоди».

  • 28 січня Віктору Януковичу повідомили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) — через підписання «Харківських угод» на користь Росії. Янукович начебто надав тоді ще президенту РФ Дмитру Медведєву допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.
  • 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни.
  • У 2015 році Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання президента України.