«Дістали зливи спецоперацій та офшори Зеленського». Біля будинку президента у Конча-Заспі провели акцію протесту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві в неділю, 10 жовтня відбулася акція протесту «Автомарш розгніваних громадян», десятки автомобілів із активістами вирушили до будинку президента Володимира Зеленського у Конча-Заспі.

Серед організаторів акції протесту — організації «Рух проти капітуляції» і «Демократична сокира».

Учасники акції збиралися на 17:00 біля станції метро «Теремки».

Як вказано на сторінці заходу, його мета — «озвучити своє невдоволення» Зеленському та його команді.

«Дістало ганьбитись через клоунів на Банковій. Дістали зливи спецоперацій, офшори Зеленського та системний розворот у бік Китаю... Ми хочемо виплеснути свій гнів. Зігнати злість. Провести емоційне розвантаження», — йдеться в повідомленні.

Біля паркану резиденції чергували декілька сотень правоохоронців, які вишикувалися вздовж усієї огорожі, щоб активісти не змогли повісити банери. Протестувальники привезли з собою колонки, з яких звучала музика. Також активісти тримали плакати «Зеленський сидітиме за Коломойського», «Тебе судитимуть за «Вагнергейт», «Клоун Panama Papers», «Зеленський — слуга Лукашенка», «Це вже навіть не «Квартал-95», а «Аншлаг-аншлаг» та інші.

Після виступів організаторів акції та низки відомих діячів активісти підпалили фаєри.

Загалом на акції були присутні 100—150 учасників, близько 19:30 люди почали роз’їжджатися, акцію було завершено.

  • 9 жовтня під будинком Порошенка у Козині розпочалася акція двох громадських організацій «з різними точками зору на політичні події в країні». Порядок забезпечували понад 60 правоохоронців. Суттєвих порушень не виявили, однак учасники акції кілька разів пробували розпочати штовханину, яку поліцейські припиняли. Мітингувальники пояснювали, що прийшли до будинку, щоб запитати у Порошенка про його можливі звʼязки з Віктором Медведчуком.
  • Акція відбулась наступного дня після того, як СБУ заявила, що перевірить причетність Порошенка й ексголови Нацбанку Валерії Гонтарєвої до «справи Медведчука».
  • 8 жовтня Офіс генпрокурора підготував Медведчуку нову підозру — за торгівлю вугіллям з окупованого Донбасу.