Мер Одеси Труханов заявив, що НАБУ взялося за нього за вказівкою Саакашвілі, а з Галантерніком він не спілкувався 4 роки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Одеси Геннадій Труханова у перерві засідання суду, який обирає йому запобіжний захід, заявив журналістам, що Національне антикорупційне бюро порушило справу проти нього за вказівкою колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який був головою Одеської ОДА.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Саакашвілі попросив Гізо, щоб Гізо [Гізо Углава — перший заступник директора НАБУ] почав «рвати» Труханова. Те, що зараз відбувається, це все було у 2015 році на виборах, коли Саакашвілі мені погрожував, казав, як повинні пройти вибори, хто повинен виграти. Його кандидат не пройшов, і після цього мені прямо сказали, якщо ти не зробиш те, що ми тобі сказали, у тебе будуть проблеми. Періодично виникають проти мене якісь справи», — сказав Труханов.

Він заявив, що суми застави у 120 мільйонів гривень, на якій наполягає обвинувачення, у нього немає. Також він додав, що не збирається тікати, відповідаючи на запитання про ризики. «Які ризики, навіщо зараз просити про утримання під вартою. Я за 4,5 року не втік», — сказав Труханов.

Відповідаючи на запитання про звʼязки з іще одним фігурантом справи — бізнесменом Володимиром Галантерніком, Труханов сказав, що не спілкувався з ним близько 4 років через нібито відсутність приводів.

  • 6 жовтня 2021 року Труханову та чотирьом місцевим посадовцям повідомили про підозру — у зловживанні службовим становищем і участі у злочинній організації, яка незаконно заволоділа активами територіальної громади Одеси та згодом легалізувала незаконно отримані доходи.
  • Пізніше Офіс генпрокурора розповів деталі схем у «справі Труханова». За даними Офісу, 16 осіб завдали шкоди на понад 680 мільйонів гривень.