ВООЗ планує до кінця року вакцинувати від коронавірусу 40% населення Землі, але просить допомоги

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про запуск Всесвітньою організацією охорони здоровʼя амбітного плану з вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляє The National.

План передбачає вакцинацію 40% населення Землі до кінця цього року і 70% до середини 2022 року. Для його реалізації, за словами генсека, вистачає доз вакцин, але організаціям-донорам необхідно зібрати $8 мільярдів для забезпечення безперервної кампанії у бідних регіонах.

План передбачає розподіл доз між країнами-членами ООН, передачу технологій виробництва вакцин і низку інших кроків, які допоможуть бідним країнам.

В першу чергу Гутерреш звернувся по допомогу до країн «Великої двадцятки», серед яких США, Китай, Британія, Індія, Німеччина, Японія та інші. Він закликав країни G20 «перетворити стратегію на реальність» на найближчому саміті в Римі, який пройде 30—31 жовтня.

  • Станом на 7 жовтня, в світі підтверджено 219 млн заражень коронавірусом і 4,55 млн смертей від нього. Повністю вакциновано 2,72 млрд осіб — це 34,8% населення Землі. Першу дозу отримали 6,41 млрд людей.
  • У вересні США і Німеччина заявили, що пожертвують бідним країнам 600 мільйонів доз вакцини.