США та Німеччина пожертвують біднішим країнам 600 мільйонів доз вакцини

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

До кінця вересня 2022 року США закуплять ще 500 мільйонів доз вакцини від коронавірусу BioNTech/Pfizer для постачання цих партій в інші країни.

Про це заявив американський президент Джо Байден на відкритті віртуального саміту, присвяченого боротьбі з пандемією COVID-19, пише Тhe Washington Post.

«Сьогодні я оголошую ще про одне історичне зобовʼязання: США закуплять ще 500 мільйонів доз вакцини Pfizer, щоб пожертвувати їх країнам з низьким і середнім рівнем доходу», — оголосив Байден.

Він наголосив, що неможливо перемогти пандемію локально, її треба долати глобально. Німеччина також планує передати до кінця року в інші країни 100 мільйонів доз.

Лідери інших країн теж пообіцяли збільшити обсяг вакцин, які нададуть біднішим державам.

Загальна кількість пожертвуваних США доз перевищить один мільярд. На червневому саміті «Великої сімки» у Великій Британії Байден вже оголошував про пожертву іншим країнам 500 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer.

  • Наразі у світі повністю вакцинували від коронавірусу 2,519 мільярда людей — це 32% населення планети. Першу дозу отримали 3,442 мільярда людей. Кампанію з вакцинації поки проводять 180 країн. За даними сайту Our World in Data, найбільше людей вакцинували в Китаї, Індії та США.