Хакери вкрали дані платформи Twitch. В їхніх руках вихідний код і відомості про заробіток стримерів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Популярний ігровий стримінговий сервіс Twitch, який належить компанії Amazon Джеффа Безоса, втратив понад 125 Гб даних. У руках хакерів опинилися вихідний код сайту і додатків, дані про заробітки авторів контенту (стримерів) з 2019 року і файли проєкту Vapor — майбутнього конкурента Steam.

Про це повідомляють BBC, The Verge і пресслужба платформи.

Twitch заявила, що намагається терміново встановити, які саме дані були вкрадені, і обіцяє проінформувати співтовариство.

Інформацію про злом побічно підтвердили й відомі стримери.

Хакери на іміджбордах 4chan опублікували дані заробітку відомих стримерів Asmongold, Shroud, xQc, Tfue, TimTheTatman, DrLupo, CohhCarnage та інших. Сумарно стримери за два роки заробили $9,5 мільйона. Також хакери окремо вивісили заробітки авторів контенту за вересень 2021 року. Судячи з даних, найбільше заробив xQc — $752 тисячі.

При цьому деякі стримери вказують, що дані не точні. Імовірно, як пишуть видання, дані не враховують інші виплати, але Calc заявив ВВС, що його заробіток вказано на 100% точно.

Самі хакери стверджують, що атакували платформу через «токсичність» її спільноти і планують таким чином збільшити конкуренцію серед стримінгових сервісів. Цей витік даних вони назвали тільки першою частиною.