Автор серіалу «Гра в кальмара» свого часу припинив писати сценарій, бо довелось продати ноутбук через брак грошей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Автор і режисер південнокорейського серіалу «Гра в кальмара», який став найпопулярнішим на Netflix, свого часу був змушений припинити написання сценарію, адже йому довелось продати ноутбук за $675 через нестачу грошей.

Автор Хван Дон Хек завершив роботу над сюжетом ще у 2009 році. Однак студії відмовлялись знімати його через «занадто гротескну та нереалістичну» сюжетну лінію. Сам Хван сказав, що, на його думку, пандемія зробила концепцію його шоу більш привабливою для студій.

«Світ змінився. Всі ці моменти зробили історію дуже реалістичною для людей в порівнянні з тим, що було десять років тому», — зазначив автор.

Студія Netflix почала знімати серіал два роки тому, його продублювали 13 мовами і він посідає перше місце у понад 90 країнах, причому близько 95% глядачів знаходяться поза межами Південної Кореї. «Гра в кальмара» також увійшов в історію, ставши першим корейським шоу, яке потрапило на перше місце Netflix в США.

  • Південнокорейський серіал «Гра в кальмара» — це трилер на виживання, дія якого відбувається в сучасному Сеулі, де групі з 456 людей пропонують зіграти в серію дитячих ігор з шансом виграти величезну суму грошей — але якщо програєте, то гинете.
  • Через «вибуховий трафік» південнокорейський інтернет-провайдер SK Broadband подав позов проти Netflix — компанії довелося збільшити витрати на техобслуговування мережі (трафік збільшився у 24 рази).