У Польщі під час сімейної сварки українців загинула семирічна дитина. Хлопчик отримав ножові поранення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

На півдні Польщі, у місті Тарнів під час сімейної сварки загинув 7-річний хлопчик, громадянин України.

Про це заявив речник місцевої поліції Павел Клімек, передає Укрінформ.

«У сімейній сварці брали участь 27-річний чоловік і 28-річна жінка — громадяни України. З ними у квартирі, яку вони винаймали, була семирічна дитина. Усі отримали ножові поранення, дитина померла», — розповів правоохоронець.

За словами поліцейського, інцидент стався вранці 5 жовтня, лікарі намагалися врятувати життя дитини, але хлопчик отримав колоті та різані ножові поранення, несумісні з життям.

Також правоохоронець повідомив, що конфлікт розпочався у квартирі, проте згодом чоловік із ножовими пораненнями лежав біля будинку, а жінка з пораненнями втекла до сусідів. Наразі обоє перебувають у лікарні.

Попередньо слідство вважає, що чоловік та жінка — подружжя, бо мають однакове прізвище. Поліція уточнює, чи був загиблий хлопчик їхнім сином.

Окремо зазначається, що українці винаймали цю квартиру кілька місяців, а взагалі жили в Польщі вже кілька років.

  • Улітку в Польщі після затримання поліцією загинув 25-річний українець Дмитро Никифоренко. Водій автобуса, який помітив неадекватну поведінку українця (той нібито бився головою у вікно), висадив його на одній із зупинок і викликав рятувальників, а ті згодом — поліцію. Там хлопець начебто почав опиратися правоохоронцям, однак цього на відеореєстраторі немає. Крім того, поліцейські вимкнули нагрудні камери після того, як затримали хлопця.
  • Дані відеомоніторингу зʼявилися вже після того, як українця перевезли до витверезника. На записах видно, що затриманий був скутий кайданками, а на його обличчі були характерні сліди від застосування перцевого газу. За даними Gazeta Wyborcza, до українця застосовували надмірну фізичну силу: удари поліцейськими кийками, кулаками й ногами, придушення ногами на підлозі, а пізніше на ліжку, куди його перенесли. Коли хлопець перестав подавати ознаки життя, поліцейські та лікарка в медзакладі намагалися реанімувати його, але безрезультатно.
  • Наприкінці вересня двох поліцейських, яких підозрюють у вбивстві українця, звільнили з посад. Ще двох відсторонили від служби.