У Британії на тлі паливної кризи для доставки бензину залучили військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Великій Британії для вирішення кризи із доставкою палива на АЗС залучили близько 200 військових — половину з них відправили на бензовози розвозити паливо у різні частини країни.

Про це пише Daily Mail.

Військові в рамках операції «Ескалін» почали роботу в Лондоні і південно-східній частині країни, де найбільше відчувається нестача пального. Зазначено, що військові пройшли навчання в компанії Hover, яка займається доставкою бензину.

За даними Асоціації роздрібної торгівлі бензином і ЗМІ, близько 22% АЗС в Лондоні і в південно-східній частині країни залишаються без палива, а на 27% АЗС тільки один вид палива. При цьому міністр фінансів Ріші Сунак каже, що ситуація поліпшується, хоча на деяких АЗС досі можна спостерігати великі черги.

В кінці минулого тижня в уряді заявили, що в найближчі дні в екстреному порядку особливі візи отримають 300 іноземних водіїв, що дозволить їм працювати в країні до березня 2022 року. Також на два місяці продовжать термін дії термінових робочих віз, які зможуть отримати ще 4,7 тисячі водіїв бензовозів. В уряді зазначають, що залучення іноземної робочої сили тимчасове і британським роботодавцям необхідно вирішити довгострокову проблему нестачі персоналу.

  • Жителі Великої Британії почали панічно скуповувати бензин 23 вересня, коли нафтова корпорація BP закрила низку своїх АЗС через проблеми з поставками палива. Проблема виникла через затримку видачі віз іноземним водіям. Це спровокувало ажіотаж на АЗС і різке зростання цін на бензин.
  • Дефіцит водіїв повʼязаний як із пандемією коронавірусу, так і з виходом країни з Євросоюзу. За останні два роки з Великої Британії виїхали тисячі професійних водіїв з країн ЄС. Підготовку місцевих ускладнила пандемія.