МВС Росії: Цього року понад 500 тисяч іноземців отримали російський паспорт. Половина — з України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З початку нинішнього року 500 тисяч іноземців отримали громадянство Росії.

Про це повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на начальника Головного управління з питань міграції МВС Росії Валентину Казакову.

При цьому, за її словами, близько 50% з них — жителі України. Також російське громадянство отримували вихідці з Білорусі, Молдови та Казахстану.

За даними МВС, за два останні роки російське громадянство у спрощеному порядку отримали понад 527 тисяч жителів «ДНР» і «ЛНР». У вересні відомство розробило проєкт указу, згідно з яким жителям окупованого Донбасу можна буде подавати на території Росії заяви на участь у державній програмі з переселення співвітчизників.

  • Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що незаконну участь у російських виборах до Держдуми РФ взяли 380 тисяч жителів окупованого Донбасу.
  • 24 червня президент Зеленський в інтервʼю виданню «Радіо Свобода» заявив, що Росія не дотримується Мінських домовленостей, видаючи населенню окупованого Донбасу російські паспорти. Він зазначив, що паспорти вже отримали до 400 тисяч осіб.