В Японії визначилися з єдиним кандидатом на посаду нового прем’єр-міністра

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Японії обрали лідера Ліберально-демократичної партії, який найімовірніше, очолить уряд, — ним став ексміністр закордонних справ Фуміо Кішіда.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у другому турі виборів Кішіда переміг іншого кандидата — міністра у справах адміністративної реформи, який відповідає за вакцинацію в країні, Таро Кано — за них проголосували 257 і 170 громадян відповідно.

Також зазначається, що у першому турі розрив між цими кандидатами становив один голос: 256 голосів було за Кішіду та 255 — за Коно.

Згідно з японською політичною традицією, лідер провладної партії стає премʼєр-міністром країни. Затвердження нового глави уряду має відбутися в парламенті 4 жовтня. Він стане 100-м прем’єром Японії.

Як пише BBC News, Кішіда походить із родини політиків, він відомий як помірний ліберал та критично ставився до економічної політики колишнього премʼєр-міністра Сіндзо Абе, стверджуючи, що від неї багатіють тільки багаті.

Кішіда пообіцяв витратити мільярди доларів, щоб допомогти економіці Японії оговтатися від наслідків пандемії, а також запропонував створити «агентство з управління кризовими ситуаціями в галузі охорони здоровʼя» для боротьби з коронавірусом.

Критики описують його як «ввічливу та нудну людину».