Прем’єр-міністр Японії оголосив про відставку через стан здоров’я. Він керував країною 8 років

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Прем’єр-міністр Японії оголосив про відставку через стан здоров’я. Він керував країною 8 років

Пресслужба президента росії

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що подав у відставку після 8-річного перебування на цій посаді.

Про це він розповів на пресконференції 28 серпня.

Абе зазначив, що робить це вже не вперше. У 2006—2007 роках він був прем’єром, але теж пішов у відставку через стан здоров’я. Абе розповів, що отримав результати досліджень, які підтвердили, що хвороба знову загострилася.

«Для політика найважливіше — демонструвати результат. Заради цього результату я докладав усіх зусиль ці сім років і вісім місяців. Політик не може припускатися помилок, повʼязаних з тим, що його здоровʼя перебуває не в оптимальному стані. Я складаю із себе повноваження премʼєр-міністра», — повідомив він.

Абе зазначив, що шкодує через те, що так не і зміг ухвалити мирний договір із Росією, вирішити питання денуклеаризації Корейського півострова і викрадених японських громадян КНДР. Водночас він наголосив, що не впливатиме на рішення своєї партії щодо майбутнього лідера.

  • Сіндзо Абе є лідером Ліберально-демократичної партії. Спочатку він очолив її у 2006 році і став прем’єром, але за рік подав у відставку через проблеми зі здоров’ям. У 2009 році ЛДП втратила владу, але 2012 року знову перемогла на виборах. Відтоді Абе був прем’єр-міністром країни.