СБУ запобігла «розпродажу» арсеналу військової частини в Миколаєві

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Служби безпеки України затримали військовослужбовця, який розпродавав арсенал зброї, що зберігався на складах однієї з військових частин у Миколаєві.

Про це повідомляє СБУ.

За даними спецслужби, організатором розпродажу був начальник складу ракетно-артилерійського озброєння. Він викрадав зброю і зберігав її за територією складу, неподалік від військової частини. Вкрадене він розпродавав «зацікавленим особам» і місцевому криміналітету.

Оперативники спецслужби затримали військовослужбовця під час продажу 15 гранат Ф-1 і РГД-5 із запалами та пʼяти протитанкових гранатометів РПГ-22.

Під час обшуків у сховищі вкраденого арсеналу знайшли 40 артилерійських і мінометних мін, 129 пострілів ПГ-7 для РПГ, майже 600 артилерійських снарядів, 216 гранатометних пострілів ВОГ17, майже 600 освітлювальних реактивних ракет, 49 набоїв до мінометних мін, 8 розривних зарядів, димові та протитанкові гранати, майже 34 тисяч набоїв різного калібру та 49 детонаторів М6 і М12.

Військовому повідомили про підозру за статтею про незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК). СБУ зараз встановлює його спільників.