Україна домовляється з Facebook про відкриття офісу компанії та запуск нових продуктів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Офіс президента та Міністерство цифрової трансформації домовляється з компанією Facebook про відкриття її офісу в Україні.

Про це пише пресслужба Мінцифри.

Це питання порушувалося під час зустрічі президента Володимира Зеленського та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова з головною операційною директоркою Facebook Шеріл Сендберг і віцепрезидентом компанії Ніком Клеггом.

Вони також обговорювали запуск нових продуктів компанії для українських користувачів. Зеленський запросив представників Facebook на Diia Summit цієї осені.

«Це було б серйозною підтримкою диджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом», — зазначив він.

  • Компанія Facebook запустила систему сповіщення, що допомагає знаходити зниклих дітей в Україні. Вона називається AMBER Alert. У разі зникнення дитини Facebook поширить сповіщення AMBER серед користувачів соцмережі саме в тих зонах пошуку, де її бачили востаннє (інструмент визначить ваше місцеперебування). Ці сповіщення міститимуть детальну інформацію та фотографію дитини.