У столиці Австралії служба доставки Wing змушена припинити рейси дронів через напади птахів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба доставки Wing, яка належить американській Alphabet Inc, тимчасово припиняє рейси вантажних дронів в австралійській столиці Канберрі через часті напади птахів на БПЛА.

Про це пише Insider.

Компанія зіткнулася з нападами ворон, сорок, яструбів і орлів на літальні апарати. Wing звернулася за допомогою до вчених-орнітологів для розвʼязання проблеми.

Поки фахівці компанії припустили, що причина агресії птахів — територіальний інстинкт. У них почався сезон гніздування, який збігся із сильним зростанням кількості замовлень на доставку через режим самоізоляції на тлі хвилі пандемії. Ймовірно, через шум і посилену присутність дронів у повітрі птахи стали більш агресивними.

Як передає АВС, один з орнітологів заявив, що птахи, швидше за все, будуть агресивніші, оскільки можуть прийняти за перемогу відліт дрону після доставки замовлення. Рано чи пізно птахи почнуть виводити з ладу БПЛА або отримувати травми вiд гвинтів.

  • Wing почала доставляти товари дронами в Австралії в 2019 році, а згодом оголосила про запуск в Європі.
  • Доставку товарів у Wing виконують крилаті дрони з 12 гвинтами, які можуть нести вантаж вагою до 2 кг. Дрони можуть розвивати швидкість у 113 км на годину, а для спуску вантажу використовують лебідку зі спецконтейнером, в якому знаходиться вантаж.