Компанія Wing, яка належить Alphabet, запустила доставку товарів дронами в Австралії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Wing, яка належить материнській компанії Google — Alphabet, оголосила про запуск в Австралії комерційного сервісу доставки за допомогою безпілотників. Про це повідомляє ВВС.

Доставка їжі, кави та ліків здійснюватиметься дронами приблизно до 100 будинків у Канберрі. Випробування цього сервісу почалися ще в 2014 році, але багато жителів скаржилися на шум. Тоді ж влада зобовʼязала компанію зробити більш тихий дрон.

Авіаційна адміністрація Австралії видала Wing дозвіл на запуск комерційної служби після вивчення даних про безпеку польотів. Місцевий суд дійшов висновку, що сервіс не несе ризику для мешканців або інших літаків.

У той же час, як пише видання, дронам дозволять літати тільки вдень, у вихідні — не раніше восьмої ранку. Крім того, безпілотникам заборонили літати над скупченням людей і над головними дорогами країни.

  • Наприкінці січня компанія Amazon оголосила про випробування Amazon Scout — автономних пристроїв доставки розміром з кулер, які переміщуються по тротуарах і будуть доставляти товари до дверей.
  • Перед цим на виставці електроніки CES компанія Continental представила роботів-курʼєрів, які на безпілотних автомобілях доставлятимуть посилки або замовлення.