У Німеччині вперше до бундестагу увійде трансгендер, а мером Берліну стане жінка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Німеччині вперше членом бундестагу буде жінка-трансгендер — це кандидат від партії «Зелені» Тесса Гансерер, вона проходить за партійними списками. Крім цього, вперше мером Берліну буде жінка — Франциска Гіффай від соціал-демократів.

Про це повідомляють Reuters та Stuttgarter-Nachrichten у понеділок, 27 вересня.

Трансгендерний політик Гансерер розраховує виступати на захист клімату і боротися за права сексуальних меншин. Вона є членом регіонального парламенту Баварії з 2013 року. У 2018 році вона вдруге пройшла в регіональний парламент під своїм імʼям Маркус Гансерер, однак на початку 2019 року назвала себе трансгендером і відтоді розглядається у регіональному парламенті як Тесса Гансерер.

picture alliance / Contributor / Getty Images

Крім того, згідно з попередніми результатами, соціал-демократи перемогли на регіональних виборах у Берліні і очолили уряд федеральної землі. Це означає, що їхній кандидат 43-річна Франциска Гіффай стане першою жінкою-мером німецької столиці. Гіффай в уряді Меркель була міністром у справах сімей, однак вона пішла з цієї посади у травні — проти неї висунули звинувачення у плагіаті при написанні дисертації.

German Presidency of the Council of the EU 2020 / Flickr

  • У Німеччині оприлюднили офіційні результати голосування на парламентських виборах — перемогу здобула Соціально-демократична партія (СДПН) та її представник Олаф Шольц — 25,7% голосів або 206 місць. Блок Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) на чолі з Арміном Лашетом набрав 24,1% — 196 місць. Шольц вже заявив, що не планує створювати коаліцію із партією Меркель — блоком ХДС/ХСС.
  • Також у парламенті будуть партія «Союз-90/Зелені», «Вільна демократична партія» (ВДП), «Альтернатива для Німеччини» та «Ліва партія».