На Донбасі бойовики скинули осколкові гранати на позиції ЗСУ

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Протягом поточної доби, 24 вересня, російсько-окупаційні війська уже двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі. При цьому бойовики застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

В напрямку Новолуганського російські найманці здійснили прицільний обстріл українськх позицій, використовуючи ручні протитанкові гранатомети та заборонені міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Крім того, в Донецькій області зафіксовано застосування ворожого безпілотника, за допомогою якого російські окупанти скинули ВОГ-17 поблизу Талаківки.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння, чим змусили противника припинити вогонь.

Втрат серед українських військовослужбовців немає.

  • Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року — після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».
  • Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набула чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». Вона й досі формально чинна, попри численні порушення її російськими гібридними силами.