У прокуратурі розповіли подробиці замаху на Шефіра: стріляли з посадки 18 разів, водій зміг сам доїхати до парковки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

В авто першого помічника президента Сергія Шефіра вистрілили 18 разів, а не 10, як повідомляла Нацполіція раніше. Поранений водій в лікарні, його життю нічого не загрожує.

Про це під час брифінгу у день інциденту, 22 вересня, заявив керівник Київської обласної прокуратури Олексій Хоменко.

Він розповів, що автомобіль, в якому перебував Сергій Шефір, їхав у напрямку Києва. Між селами Ходосівка та Лісники по авто із посадки вистрілили приблизно 18 разів із автоматичної зброї. Сам Шефір не постраждав, однак поранення отримав його водій. Наразі, зі слів медиків лікарні «Феофанія», його життю нічого не загрожує.

Щодо того, як авто опинилось на парковці, то Хоменко пояснив: водій самостійно доїхав на місця парковки супермаркету 5 км, звідки викликали швидку. Зараз слідство вже вивчає записи відеокамер в цьому районі.

Глава прокуратури області не став озвучувати версії, «оскільки це може зашкодити слідству».

  • Замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня. У Київській області у селі Лісники невідомі обстріляли авто, в якому перебував помічник Зеленського зі своїм водієм. Шефір не постраждав, а от водія госпіталізували у «Феофанію» з трьома вогнепальними пораненнями.
  • Обстріл кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 Кримінального кодексу України). Зеленський назвав це «привітом» йому, однак від кого — поки невідомо, відповідь на інцидент пообіцяв «сильну».