Глава фракції «слуг» Арахамія назвав замах на Шефіра «привітом» президенту та озвучив три версії

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Глава фракції «слуг» Арахамія назвав замах на Шефіра «привітом» президенту та озвучив три версії

Кузьмін Олександр / УНІАН

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розцінює замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра як попередження главі держави Володимиру Зеленському.

Про це політик сказав у кулуарах Верховної Ради, пише Інтерфакс .

«Це якийсь привіт нашій команді, насамперед президенту», — сказав Арахамія.

Він припустив, що до організації замаху можуть бути причетні контрабандисти та кримінальні авторитети. Також однією з версій він вважає російський слід або фінансово-промислові групи, боротьба з якими останнім часом значно посилилася.

Сергій Шефір — співзасновник студії «Квартал 95». Він був одним з лідерів виборчого штабу Володимира Зеленського, а у травні 2019 року одразу після інавгурації президента став першим його помічником.

  • Замах на першого помічника президента Сергія Шефіра стався уранці 22 вересня. У Київській області у селі Лісники невідомі обстріляли авто, в якому перебував помічник Зеленського зі своїм водієм. Шефір не постраждав, а от водія госпіталізували у «Феофанію» з трьома вогнепальними пораненнями.
  • За словами глави фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, помічник Зеленського доволі часто сам їздив за кермом, тому зловмисники імовірно очікували, що й цього разу на місці водія буде Шефір.
  • Обстріл кваліфікували як замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 Кримінального кодексу України), а Зеленському доповіли про інцидент. В ОП напад повʼязують з політикою деолігархізації.
  • Сам президент України наразі перебуває в Нью-Йорку, де проходить 76-а сесія Генасамблеї ООН.