У Новій Зеландії поліція затримала двох чоловіків, яка намагалася провезти в закритий через пандемію Окленд їжу з KFC

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Новій Зеландії поліція затримала двох чоловіків на автомобілі, які намагалися провезти в місто Окленд, закрите через пандемію коронавірусу, фастфуд з KFC.

Про це повідомляє ВВС.

Чоловіки віком 23 і 30 років їхали з Гамільтона і дорогою до Окленду помітили поліцейських. Вони вирішили втекти, але їх наздогнали. В їхньому багажнику поліцейські знайшли великі пакети з їжею з KFC, а також $70 тисяч. Також були знайдені порожні пакети з ресторану.

Окленд — єдине місто в Новій Зеландії, в якому діють обмежувальні заходи «четвертого рівня». Там не працюють ресторани, бари (навіть навинос) і служби доставки, а жителям заборонено залишати будинки. Вʼїжджати в Окленд можна тільки за спецдокументами. В інших містах — «другий рівень» з працюючими закладами.

Тепер чоловікам загрожує суд і звинувачення у порушенні закону про боротьбу із коронавірусом. Вони можуть бути оштрафовані на $2 800 або позбавлені волі на строк до шести місяців.

  • Нова Зеландія вважається однією з найуспішніших країн в світі у боротьбі із пандемією COVID-19, але в кінці серпня там почався різкий приріст хворих, через що ввели посилені карантинні заходи.
  • В цілому в країні за весь час зафіксовано 4 095 випадків захворювання і 27 смертей.