У США визначили, що вакцина від Moderna є найбільш ефективною для запобігання госпіталізації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Центр із контролю та профілактики захворювань США визначив, що найкраще від госпіталізації через коронавірусу захищає вакцина компанії Moderna.

Про це пише The Hill.

Відомство провело дослідження ефективності різних вакцини і з’ясувало, що всі вони забезпечують надійний захист від госпіталізації, але найвищий він — саме у препарату від Moderna.

За даними дослідження, ефективність вакцини Moderna становила 93%, вакцини Pfizer — 88%, а вакцини Johnson & Johnson — 71%.

«Хоча ці реальні дані свідчать про деякий розкид рівнів захисту в залежності від вакцини, всі схвалені або дозволені FDA вакцини від COVID-19 забезпечують істотний захист від госпіталізації з COVID-19», — йдеться у звіті відомства.

У дослідженні взяли участь понад 3 600 дорослих, які були госпіталізовані у 21 лікарню США. Більшість учасників були невакциновані — 64%. Майже 13% були повністю вакциновані препаратом від Moderna, 20% — препаратом від Pfizer, а 3,1% — Johnson & Johnson.

  • Ефективність вакцинації від коронавірусу препаратами Pfizer, Moderna і Johnson & Johnson впала з 91 до 66% після того, як штам «Дельта» почав поширюватись у США. Автори звіту заявили, що існує низка застережень, зокрема про те, що захист вакцин у будь-якому разі може слабшати з часом, а оцінка в 66% була заснована на відносно короткому періоді дослідження з невеликою кількістю інфекцій.